Hakkında herşey Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Müstacel çıkış bapları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların güvenli bir şekilde tahliyesini sağlayan dirimsel öneme mevla bir yapı elemanıdır.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrolör altına aldatmaınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesine olanak teşhisr.

Yangın Bapsı, ivedili durumlarda binadan emniyetli bir şekilde boşaltma imkanı sağlayıcı, kanunlarla mecburi hale getirilmiş ve benibeşer hayatını temel taşı vadi, mimariların en önemli unsurlarından biridir.

Kaçış yolları ve özge tedbirler, yangın veya öbür ivedi durumlarda yaşama eminğinin sırf tek bir tedbire dayandırılmayacağı biçimde tasarlanır.

Yangın Kapıları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapısının en asliye kalite ve sağlamlık standartlarından biridir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir sertifika, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği üzerine size bilgi verecektir.

Yangın merdivenleri dâhilen ve dışarıdan binalabilmekle birlikte daha çok dışarıdan meydana getirilen yangın merdivenleri yeğleme edilmektedir. Bunun asliye nedeni ülke kaybına nitelik vermemesi ve elan azca maliyetle ustalıkin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Temelı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık edilirken diğerlerinde muahharen ilave edildikten sonra dokumalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına için çeşitli şekillerde özel tasar çizim ya da katlanabilir biçimde bile tasarlanabilmektedir.

Yangın kapıları özellikleri dayalı mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir temellık şeşnda derlenmiştir. Binaların yangından korunması üzerine yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı Yangın Çıkış Kapısı olanıdır.

Bir vesair şpeş ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir ağırlık olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan şu denli olmaması gerekir.

Yangın merdivenleri kadar önemli olan başka bir yapı ise yangın merdiveni bapsı şu demek oluyor ki (yangın bapsı dır.  Güvenle ve Yangın Kapısı Fiyatları titizlikle üretilmesi gereken bu ürünlerde en küçük bir hataya dahi yer verilmemelidir. Kusursuzca planlanarak, tasarımı, imalatı ve montajı gerçekleştirilecek olan yangın merdiveni bapsı sebebiyle daha risksiz ve tehlikesiz şekilde inişleri gerçekleştirebilirsiniz. Mahir mimarların tasarımlarına şahit olabileceğiniz firmamız bu mevzuda bayağı duyarlı davranışları sergilemektedir.

Bu baplar baş olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan olmak üzere iki gruba ayrılır.

Montaj: Yangın kapısı, gerçek şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın çabucak etkinliğini azaltır. Yangın Yangın Kapısı kapısının montajı, bilirkişi bir takım tarafından gerçekleştirilmelidir.

Binalarda sınırlı standartlarda yan alması müstelzim yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması gereken kuralları mideermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 saksılığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu ortak standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Isıevet dayanıklı olması ve kötüı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli baplar olmasından ötürüdır. İmalat öteki kapı imalatları kabil değildir. özen edilmesi gereken noktalar vardır.

Report this wiki page